Το μεγάλο όπλο του Χριστιανού

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014

Yπάρχουν πολύ μεγάλα όπλα που οι άνθρωποι έχουν εφεύρει για να εξουδετερώνουν των εχθρό τους,και ολα τα κράτη επενδύουν σε βαρύ οπλισμό και ετσι είναι υπολογισιμοι,και ο αντίπαλος τους θα το σκεφτεί να τα βάλει μαζί τους.
Ολοι εμείς οι χριστιανοί έχουμε όπλα που θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ενάντια στον εχθρό που μας μαχεται,να μας υποδουλώσει με πάθη και επιθυμίες κακές και να μας πάρει μαζί του στην αιώνια κόλαση που σίγουρα θα παει.Δεν θέλει όμως να πάει μόνος του αλλά θέλει να πάρει όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορεί .Ευχαριστώ τον πατέρα ΘΕΟ για τον ΙΗΣΟΥ μας ΧΡΙΣΤΟ που πέθανε για τον καθένα από εμάς για να μην χαθεί κανένας που πιστεύει σε αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. Είμαστε λοιπόν σε μια εμπόλεμη περίοδο που ο εχθρός της ψυχής μας επιτίθεται με λύσσα έχοντας στρατεύσει όλες της δυνάμεις του εναντίον της εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ.Στόχος του είναι να ρίξει όλους τους χριστιανούς στην αμαρτία και να τους παρασύρει στην κοσμικότητα του αιώνος τούτου. Για αυτό και ο ΚΥΡΙΟΣ μας λέει [προσέχετε αγρυπνείτε και προσεύχεστε]. 

Η εκκλησία θα πρέπει όχι μόνο να σταθεί στο θέλημα του ΘΕΟΥ, στον αγιασμό και στην καθαρότητα, αλλά θα πρέπει να πολεμήσει τον εχθρό της ψυχής μας και να του πάρει τα αιώνια λάφυρα που είναι οι ψυχές που τις κρατά δεμένες στην αμαρτία και στον θάνατο. Οι χριστιανοί έχουμε όπλα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εναντίον του πονηρού εχθρού μας.Ενα μεγάλο όπλο είναι η προσευχή όταν γίνεται με θέρμη από την εκκλησία. Στην προς Εφεσιους επιστολή κεφ.6 εδάφιο 10 έως 17 γράφει για την πανοπλία του χριστιανού και στο 18 εδάφιο είναι γραμμένο. [προσευχόμενοι εν παντι καιρώ μετα πάσης προσευχής και δεήσεως δια του πνευματος και εις αυτό τούτο αγρυπνώντες με πάσα προσκαρτερησιν και δέηση υπέρ πάντων των αγίων]. Αυτό το μεγάλο όπλο λοιπόν θα θέσουν σε λειτουργία οι χριστιανοί. Με το να λέμε ότι αγαπούμε τον ΧΡΙΣΤΟ και τους αδελφούς, τις ψυχές των ανθρώπων και θέλουμε να σωθούνε, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ούτε μια προσευχή? Δεν αγαπάμε πραγματικά αγάπη έχει θυσίες. Αγαπητοί σας καλώ όλους εις το όνομα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε τις ψυχές των δικών μας,των συγγενών μας,των πατριωτών μας,και όλων των ανθρώπων, δια της προσευχής και δεήσεως απο τον πατέρα ΘΕΟ εις το όνομα του ΙΗΣΟΥ μας ΧΡΙΣΤΟΥ.Ο ΚΥΡΙΟΣ μας το λέει πολλές φορές μέσα στον ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ του,»ζητειτε και θέλει σας δοθει,κρουετε και θέλει σας ανοιχτει».Ενα ωραίο παράδειγμα που είναι γραμμένο στον ΛΟΓΟ του ΘΕΟΥ στις πράξεις τον αποστόλων κεφ. 12 και εδάφιο 5 [Ο μεν λοιπόν Πέτρος εφυλαττετο εν τη φυλακή ''εγινετο δε υπό της εκκλησίας ακατάπαυστος προσευχή προς τον ΘΕΟΝ υπέρ αυτού] Βλέπουμε λοιπόν στα παρακάτω εδάφια πως ο ΚΥΡΙΟΣ έστειλε έναν αγγελλον του και λευτέρωσε τον Πέτρο. Και εγώ ρωτώ τώρα? Ποιος άνθρωπος και πιο όπλο της εποχής εκείνης θα μπορούσε να ελευθερώσει τον Πέτρο? Κανένας και κανένα όπλο. Η ακατάπαυστος συνεχόμενη προσευχή τον χριστιανών έκανε τον ΘΕΟ να ενεργήσει και να τον ελευθερώσει και ας μην το πίστευαν όταν τους το είπε η Ροδη. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο μεγάλο όπλο είναι η προσευχή για τους χριστιανούς μάλιστα όταν πιστευουμε ότι θα λάβουμε αυτό που ζητούμε. Αλήθεια αγαπητοί μου εμείς στις μέρες μας πότε τέλος πάντων θα ξεσηκωθούμε και θα βάλουμε σε λειτουργία τα όπλα που έχουμε? Μα θα μου πεις αδελφέ προσευχόμαστε! Αυτό που μου έδωσε ο ΚΥΡΙΟΣ να καταλάβω θέλω να συμμεριστώ μαζί σας, όταν γίνεται πόλεμος και βάζουμε στόχο να κυριέψουμε μερικά εδάφη του εχθρού δεν πάμε πότε ο ένας και πότε ο άλλος και ρίχνουμε μερικές τουφεκιές και μετά φευγουμε, αλλα όλοι μαζί περικυκλώνουμε το στόχο μας και αρχίζουμε να βομβαρδίζουμε ασταμάτητα ακατάπαυστα ώσπου να πάρουμε αυτό που ζητάμε. Μόνο έτσι θα έρθει η όψιμος βροχή του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, όπως πυκνώνουν τα σύννεφα στον ουρανό και γίνετε βροχή, έτσι πρέπει να πυκνώσουν οι προσευχές μας για να γίνει πνευματικός υετός. ‘Έχω οραματιστεί μια αλυσίδα προσευχής και νηστείας με βάρδιες σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο αν είναι δυνατόν, ακατάπαυστος ώσπου ο ΚΥΡΙΟΣ σείσει την Ελλάδα και όλη την γη με τα μεγαλεία του.
Του Θεόδωρου Μητσέα

Εμφανίσεις: 4699